Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα Σοκολατένια Μπισκότα Βουτύρου (Κουραμπιέδες με Σοκολάτα) Christmas Chocolate Butter Cookies














Υλικά για 20 μπισκότα αστεράκια


125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ άχνη ζάχαρη (4 κ.σ)
85 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη (χλιαρή)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 κούπες)
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μισό σφηνάκι χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια







Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσει και να αφρατέψει
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,το μπέικινγκ.το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και πλάθουμε να γίνει μια τριφτή και μαλακιά ζύμη
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη στο πάχος που θέλουμε τα μπισκότα και τα κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ
Ψήνουμε στους 175 C για 20-25 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά
Αφήνουμε να κρυώσουν
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα,τα περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και τα γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι η αμύγδαλο
Πιάνουμε το κάθε'να με 2 πιρούνια και τα βάζουμε σε καθαρή λαδόκολλα να στεγνώσει η σοκολάτα


Ingredients

125 gr butter at room temperature
60 gr icing sugar (4 tbsp)
85 gr melted chocolate (warm not hot)
250 gr all purpose flour (2 cups)
1 tsp baking powder
a pinch of salt
zest of one orange
half a small shot glass of orange juice
1 tsp vanilla extract

Beat the butter with the icing sugar till white and fluffy
Add the melted chocolate
Add the flour,salt,baking powder,orange zest and vanilla
Add the orange juice and knead to form a crumbly and soft dough
Wrap in plastic wrap and refrigerate for 1 hour
Open the dough in the thickens you want and form into cookies with cookie cutters
Bake at 175 C for 20-25 minutes till very lightly golden
Let them cool
Pour them over with melted chocolate and garnish them with chopped walnuts or almonds
With 2 forks put them over a clean parchment and let the chocolate set






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου