Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Μπουγάτσα με Σιμιγδαλένια Κρέμα Greek Semolina Cream Pie Mpougatsa


Υλικά

450 γρ φύλλα κρούστας για γλυκά
200 γρ βούτυρο λιωμένο (ή 100 βούτυρο-100 αραβοσιτέλαιο)

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)
1 βανίλια
160 γρ σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
4 αυγά χτυπημένα


Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να πάρει βράση
Όταν κοχλάσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να δέσει
Προσθέτουμε το βούτυρο
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά
Καλύπτουμε την κρέμα με με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα,βροχηδόν με το πινέλο
Βάζουμε στην μέση την κρέμα
Κόβουμε τις γωνίες που περισσεύουν και τις βάζουμε στην μέση
Κλείνουμε με τα υπόλοιπα  φύλλα
Κόβουμε τις γωνίες και με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες να μπούνε προς τα μέσα
Βουτυρώνουμε και χαράζουμε τα κομμάτια
Τα βρέχουμε λίγο με μουσκεμένα χέρια
Ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα
Σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα




Ingredients

450 g phyllo
200 g butter (melted)

For the cream
1 litrle of milk  
1 cup of granulated sugar (250 gr)
1 teaspoon of vanilla extract
160 gr fine semolina 
60 g butter (3 tablespoons)
eggs beaten


Heat the milk with the sugar and the vanilla till it comes to a boill
After it starts boilling add in the semolina and stir till it it thickens
Add in the butter
Remove from the heat and add in the beaten eggs
Cover the cream with plastic wrap and let them cool
Lay half of the phyllo sheets in a buttered pan.and lightlly butter each one
Spread the cream in the middle
Cut the leftover edges and put them on the top
Put the rest of the phyllos on the top
Cut the leftover phyllo and with a for press the edges inside
Butter and carve the pieces on the top
Bake at 175 C for 40 minutes till golden
Garnish with icing sugar and cinnamon
Serve warm or cooled









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου