Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Τα πιο λαχταριστά Ντόνατς Φούρνου Perfect Oven Baked Donuts


Υλικά

45 γρ βούτυρο (3 κ.σ) λιωμένο
1 κούπα χλιαρό γάλα (250 ml)
5 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη (50 γρ)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή η 25 γρ νωπή
2 αυγά
1 βανίλια
500 γρ αλεύρι ( 4 κούπες)
2 πρέζες αλάτι

Ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα,με το λιωμένο βούτυρο,στην ζάχαρη με την μαγιά
Προσθέτουμε τα αυγά
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,με την βανίλια και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί και να φουσκώσει περίπου 1 ώρα
Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια,σε πάχος 2 εκατοστά και με ένα αλευρωμένο ποτήρι κόβουμε τα ντόνατς,την τρύπα στην μέση την κάνουμε με ένα αλευρωμένο καπάκι
Για να τα κάνουμε γεμιστά,πατάμε τα ντόνατ με την παλάμη μας να ανοίξει,βάζουμε στη μέση πραλίνα η μαρμελάδα,αλείφουμε τις άκρες με γάλα και καλύπτουμε από πάνω με ένα άλλο κυκλάκι ζύμης.Το πατάμε στις άκρες για να κλείσει ,ο άλλος τρόπος είναι να ανοίξουμε την ζύμη να βάλουμε κουταλιές γέμιση σε διάφορα σημεία,να καλύψουμε με μια δεύτερη ζύμη και να κόψουμε τα ντόνατς από πάνω
Αν θέλουμε τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν
Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά,ανάλογα το μέγεθος,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά,δε τα παραψήνουμε για να μείνουν μαλακά
Για την διακόσμηση τα βουτάμε σε λιωμένο βούτυρο και σε κανελοζάχαρη
Μπορούμε να τα γεμίσουμε και μετά το ψήσιμο με κορνέ με μαρμελάδα,τρυπώντας τα ντόνατς στις γωνίες
Η τα γαρνίρουμε με εύκολο γλάσο άχνης ζάχαρης που γίνεται απλά με άχνη και γάλα
Διακοσμούμε πάνω από το γλάσο με τρούφα,καραμελάκια,και με ότι άλλο θέλουμε
Η απλά με άχνη ζάχαρη
Γίνονται μαλακά και αφράτα,καλύτερα από τα τηγανιτά
Φυσικά με την ίδια συνταγή γίνονται και τηγανιτά



Ingredients

45 gr melted butter (3 tbsp)
1 cup of lukewarm milk (250 ml)
5 tbsp of granulated sugar (50 gr)
25 gr fresh yeast or 8 gr of dry yeast
2 eggs
1 tbsp of vanilla extract
500 gr of flour (4 cups)
2 pinches of salt

Mix the lukewarm milk,with the melted butter,sugar and yeast
Add in the eggs and the vanilla
Add in slowly,the flour with the salt and knead till you form and soft and elastic dough that doesnt stick in your hands
Cover with plastic wrap and let it double in size for about 1 hour
Open the dough in a floured surface,about 2 cm thickness and with a floured glass,cut the donut circles,cut the middle circle with a flour cap
To fill them press each donut circle with your palm,to open,put a tbps of nutella or jam in the middle,brush the sides with milk and cover with an other circle by pressing the sides with your finger to close
Or open the dough put filling dots in places,cover with the second dough and cut the donuts from the top
If you want leave them another half an hour to double in size
Brush them with melted butter and bake them at 175C for 15-20 minutes depending on their size,till lightly golden,don't overbake them so they will stay soft
For decoration you can dip them in melted butter and put them in cinnamon sugar
Or fill them with jam with a pastry bag (if you bake them plain)
Or garnish them with icing glaze by mixing icing sugar with milk
Garnish with sprinkles and candies
Or just with icing sugar
They come out,soft and better than fried donuts,best eaten the day they are made
Of course you can make fried ones with the same recipe











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου