Υλικά
ένα μεγάλο κουτάκι μπύρα
ένα μέτριο κοτόπουλο
ελαιόλαδο,μουστάρδα,κόκκινο πιπέρι,κάρυ,μαύρο πιπέρι,ρίγανη
για το ρύζι
1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο
3,5 κούπες νερό
χυμός από 1 λεμόνι
κατεψυγμένο καλαμπόκι
κατεψυγμένα φασολάκια ή ανάμεικτα λαχανικά
1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
αλάτι,πιπέρι
Αλατίζουμε το κοτόπουλο μέσα έξω
Το αλείφουμε με το ελαίολαδο,την μουστάρδα,το κόκκινο γλυκό πιπέρι,κάρυ,μαύρο πιπέρι και ρίγανη
Τυλίγουμε ένα μεγάλο κουτάκι μπύρας με αλουμινόχαρτο,ρίχνουμε 1/4 από την μπύρα στο ταψί και στερεώνουμε το κοτόπουλο πάνω στο κουτάκι
Βάζουμε ζεστό νερό στο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 1,5 με 2 ώρες
Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρνάμε το ταψί και βρέχουμε το κοτόπουλο,θα χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό στο ταψί
Εγώ το τούμπαρα για να πάρει χρώμα
Για το ρύζι βάζουμε το ρύζι με το καλαμπόκι,τα φασολάκια,αλάτι,πιπέρι και ζωμό κοτόπουλο,το νερό και τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά
Σερβίρουμε
Ingredients
a big beer can
medium size chicken
olive oil,mustard,sweet red pepper,curry powder,black pepper,oregano
for the rice
a cup fo parboilled rice
3,5 cups of water
juice of one lemon
frozen corn and frozen green beans or mixed vegetables
1 chicken cube
salt,pepper
Season the chicken with salt
Spread over the olive oil,mustard,sweet red pepper,curry powder,black pepper and oregano
Cover the beer can with foil,pour 1/4 of the beer in the pan and attach the chicken in the beer
Pour some water in the pan and bake at 175 C for 1,5 to 2 hours
While baking turn the chicken and wet it with the pan juices
I rolled over the chicken at the end to becoma golden
For the rice
Bring to a boil,the rice with frozen corn and beans,lemon juice,chicken cube,salt and pepper and water and boil it for 20 minutes
Serve
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου