μισή κούπα νερό (125 ml)
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ)
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1 κ.σ μέλι
μισό κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γ γλυκό γαρίφαλο σε σκόνη
Βάζουμε να βράσει το νερό με την ζάχαρη,το λεμόνι,το μέλι,το γαρίφαλο και το τζίντζερ
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά,μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (η θερμοκρασία να φτάσει 154 C)
Βάζουμε κουταλιές του γλυκού,σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα
Αφού κρυώσουν τις πασπαλίζουμε με άχνη,για να μην κολλάνε μεταξύ τους και τις διατηρούμε σε κλειστό βαζάκι
Αν θέλουμε όσο είναι ζεστές μπορούμε να τις πλάσουμε
Ingredients
half a cup of water (125 ml)
1 cup of granulated sugar (200 ml)
1 tbsp of lemon juice
1 tbdp of honey
half a tsp of ground ginger
1/4 tsp of ground cloves
Bring to a boil,water,sugar,lemon juice,honey,ground cloves and ginger
Stir and simmer for 10-15 minutes till golden in colour (till it reaches 154 C)
Put teaspoons of the caramel in a pan lined with parchment paper
When it cools dust them with powdered sugar,so they won't stick and store them in a glass jar
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου