Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Κουλουράκια Βουτύρου Ποικιλία - Βουτήματα για τον Καφέ

 

Υλικά 

250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη (100 γρ)
1 κρόκο αυγού
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ αλεύρι (2 κούπες και 1/4)
1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση
Μαρμελάδα και πραλίνα φουντουκιού

Για το αυγόγλασο

1 ασπράδι 
μισή κούπα άχνη ζάχαρη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής 


Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε 6-7 λεπτά να ασπρίσει
Προσθέτουμε τον κρόκο,την βανίλια και το ξύσμα
Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε με το χέρι,μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και ανακατεύουμε με 1 κ.σ κακάο
Μπορούμε να φτιάξουμε και χρωματιστή ζύμη
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο 20 λεπτά για να είναι κρύα και να μη μας σπάει
Αυτό θα βοηθήσει και να μη μας ραγίσουν στο ψήσιμο
Φτιάχνουμε στα σχέδια που θέλουμε
Αυτή η δόση μας βγάζει 22 κουλουράκια
Ψήνουμε στους 160-170 για 20-24 λεπτά
Όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι μαλακά
Μπορούμε να τα κάνουμε σάντουιτς γεμιστά με μαρμελάδα,η πραλίνα,να τα βουτήξουμε σε σοκολάτα και να τα διακοσμήσουμε με αυγόγλασο








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου