3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
200 γιαούρτι
200 γρ φέτα τριμμένη
150 κίτρινα τυριά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
800 γρ σπανάκι
Για το φύλλο
600 αλεύρι
1/4 κ.γ αλάτι
5 κ.σ ελαίολαδο
2 κ.σ ξύδι
300 ml νερό
ελαιόλαδο για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλεισμα
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε το σπανάκι να πιεί τα υγρά του
Προσθέτουμε το γιαούρτι,τα κίτρινα τυριά,την φέτα τον μαϊντανό,τον άνηθο και τον δυόσμο
Για το φύλλο ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό,το αλάτι,το λάδι και το ξύδι
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί
Πλάθουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο
Λαδώνουμε,βάζουμε στην άκρη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό
Από πάνω αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου,να ροδίσει πάνω κάτω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου