Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Λαχταριστός Μπακλαβάς Delicious Homemade Baklava

                                         

Υλικά

1 κιλό φύλλα κρούστας για ζαχαροπλαστική η Βηρυτού (2 συσκευασιές)
400 γρ φρέσκο βούτυρο
100 γρ αραβοσιτέλαιο

Για την γέμιση
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ φρυγανιά
1.5 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο

Σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
χυμό από ένα λεμόνι
φλούδα από ένα λεμόνι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα,εκτός από τον χυμό λεμονιού
Αφού πάρουν βράση,βράζουμε για 11 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού,κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει






Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο

Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση

Καλύπτουμε τα φύλλα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν
Στην κάτω στρώση θα βάλουμε τα φύλλα της πρώτης συσκευασίας,στην μέση την γέμιση και από πάνω τα φύλλα της δεύτερης συσκευασίας
Αλείφουμε το ταψί μας με το βούτυρο και στρώνουμε από πάνω 2 φύλλα βουτυρώνοντας τα
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα πασπαλίζοντας το καθένα με σταγόνες από το λιωμένο βούτυρο
Όταν τελειώσει η πρώτη συσκευασία,στρώνουμε στην μέση την γέμιση και καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φύλλα
Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 175 C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Περιχύνουμε τον καυτό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι ρίχνοντας το σιγά σιγά με μια κουτάλα
Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι πριν τον κόψουμε (να κρυώσει τουλάχιστον 3 ώρες ή ιδανικά για μια νύχτα) δεν τον σκεπάζουμε όσο είναι ζεστός γιατί θα μαλακώσουν τα φύλλα

Διατηρούμε μια βδομάδα εκτός ψυγείου τον χειμώνα και το καλοκαίρι στο ψυγείο




               
Ingredients

1 kg phyllo  dough
400 gr of butter
100 gr corn or vegetable oil 

For the filling
2 cups of chopped walnuts
tbsp sugar
1 tbsp of bread crumbs
1.5 tsp of cinnamon
1/4 tsp of clove (powdered)



For the syrup

6 cups of sugar
4 cups water
juice of 1 lemon
peel of 1 lemon
1 tsp of vanilla extract

For the syrup
Put all the ingredients in a pan,except the lemon juice
After it comes to a boil,boil for 11 minutes add in the lemon juice,remove from the heat and let it cool completely

Mix the ingredients for the filling

Cover the phyllo with a dump towel so they won't dry

Coat the bottom of a bakind dish with butter,put two phyllos on the top and grease them with drops of the melted butter
Continue covering with the rest of the phyllos by greasing each one with butter till you used half of them
Put the filling in the middle and cover with the rest of the phyllos
Carve into square pieces and bake at 175 C for 40-45 minutes till golden brown
Pour the cold syrup over the hot baklava ,slowly with a soup spoon
Allow the baklava to cool completely and absorb the syrup ,before cutting (at least 3 hours or ideally overnight) do not cover the warm baklava,cause the phyllo will soften
Store it for a week in room temperature in winter or in the fridge in summer







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου