Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Τα πιο Σιροπιασμένα Μελομοκάρονα



Υλικά για μια λαμαρίνα φούρνου,όσο θέλουμε διπλασιάζουμε την δόση
μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (125 ml)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη (55 γρ)
1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι (60 ml)
2 κούπες αλεύρι (250 γρ)
1 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Σιρόπι
μισή κούπα νερό (125 ml)
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ)
μισή κούπα μέλι (170 γρ)
χυμό από μισό λεμόνι

Ψιλοκομμένα καρύδια,με λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα

Για την διπλή δόση
1 κούπα αραβοσιτέλαιο (250 ml)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ κανέλα
μισό κ.γ γαρίφαλο
2 βανίλιες
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ)
μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
4 κούπες αλεύρι (η 400 γρ αλεύρι,100 γρ σιμιγδάλι ή 250 γρ σιμιγδάλι,250 γρ αλεύρι)
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
2 πρέζες αλάτι

Σιρόπι
μια κούπα νερό (250 γρ)
μια κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ)
μια κούπα μέλι (340 γρ)
χυμό από ένα λεμόνι

Ανακατεύουμε στο λάδι,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια
Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού
Τα υγρά υλικά,προαιρετικά τα χτυπάμε στο μίξερ
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,με το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί η ζύμη χωρίς να την ζυμώσουμε
Η ζύμη θα είναι μαλακιά και τριφτή
Πλάθουμε τα μελομακάρονα (25 γρ το ένα ) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί,χωρίς λάδι,ή σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα
Με ένα πιρούνι τους κάνουμε τρύπες,από πάνω,για να ρουφήξουν καλύτερα το σιρόπι
Τα ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν,αλλά να μην πάρουν πολύ χρώμα γιατί δε θα ρουφήξουν το σιρόπι
Για το σιρόπι βράζουμε την ζάχαρη,το νερό και τον χυμό λεμόνι,για 4 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το μέλι να πάρει μια βράση
Σιροπιάζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι,μέσα σε βαθύ ταψάκι
Τα αφήνουμε μια νύχτα η κάποιες ώρες μέχρι να πιουν το σιρόπι
Τα γυρνάμε και από την ανάποδη για να πάει το σιρόπι ως μέσα
Αφού πιούνε το σιρόπι τα γυρνάμε από την καλή τους πλευρά και τα γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα
Αν θέλουμε την μια άκρη την βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με καρύδι μόνο πάνω από την σοκολάτα
Με αυτό τον τρόπο,βγαίνουν μαλακά μέσα έξω
Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου