Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Αφράτοι Κουραμπιέδες με Ξύσμα Πορτοκαλιού Που Λιώνουν στο Στόμα


Υλικά για 50 κουραμπιέδες

450 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
μισή κούπα άχνη ζάχαρη
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (500 γρ τουλάχιστον)
συν 2 βανίλιες σε σκόνη

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας,το ξύσμα πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά,να ασπρίσει το βούτυρο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου,σταδιακά και ανακατεύουμε με το χέρι,μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε λίγο με το χέρι μας
Ψήνουμε στους 175 C για 20 με 23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα ταψί και την ανακατεύουμε με την σκόνη βανίλιας
Βάζουμε την μισή άχνη σε λαδόκολλα
Βουτάμε μέσα στην άχνη τους κουραμπιέδες και τους πασπαλίζουμε,με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη που έχουμε στην λαδόκολλα,με το σουρωτήρι 
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα ξαναχιονίζουμε με άχνη
Διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου