Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Το Πιο Αφράτο Κέικ Μυρμηγκάτο Chocolate Sprinkles Cake



Υλικά

4 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (400 γρ)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο ή μισή κούπα λιωμένο βούτυρο-μισή λάδι
1 φακελάκι baking powder (20 γρ)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (500 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 γιαούρτια (400 γρ)
100 γρ τρούφα σοκολάτας

Για το γλάσο
Μισή κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ.σ κακάο
3-4 κ.σ γάλα


Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη 
Χτυπάμε να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα εναλλάξ με το γιαούρτι
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα σιγά σιγά την μαρέγκα και προσθέτουμε και την τρούφα
Ψήνουμε σε βαθιά φόρμα για κέικ ,στους 175 C για 35-40 λεπτά
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με το γλάσο,αυτό το γλάσο σκληραίνει αφού σταθεί
Το γιαούρτι διατηρεί το κέικ μας αφράτο για πολλές μέρες


Ingredients

4 eggs (yolks and whites separate)
2 cups of granulated sugar (400 gr)
1 cup of vegetable oil or a cup of melted butter at room temperature
4 cups all purpose flour (500 gr)
1/4 tsp  of salt
20 gr baking powder
1 tbsp vanilla extract
zest of 1 orange
2 yogurts (400 gr)
100 gr chocolate sprinkles

For the chocolate glaze

half a cup of icing sugar
1 tbsp of cocoa powder
3-4 tbsp of milk

Beat the egg yolks with the sugar till foamy and white
Add in the oil and vanilla extract
Add in the flour,salt,baking powder and orange zest and alternate with the yogurt
Slowly fold in the meringue and add in the chocolate sprinkles
Bake at 170C for 35-40 minutes
After it cools mix the glaze ingredients till runny and cover the cake
This glaze becomes hard to touch
Yogurt keeps the cake moist for many days






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου