Υλικά για την ζύμη
1 αυγό
400 γιαούρτι στραγγιστό
90 λάδι
50 μλ γάλα
450-500 αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι
Ανακατεύουμε το αυγό με το γιαούρτι,το λάδι και το γάλα και προσθέτουμε τα στερέα υλικά
Ζυμώνουμε να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί
Πλάθουμε τα bagels και τα pretzels
Με αυτήν την ζύμη ,φτιάχνουμε πιτάκια, πεϊνιρλί,πιτσάκια και ότι άλλο σχήμα και γέμιση θέλουμε
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα νερό να έρθει σε χαμηλό βρασμό και προσθέτουμε 1 κ.σ ζάχαρη και 1 κ.γ σόδα
Βάζουμε μέσα τα Bagels και τα pretzels,μισό λεπτό από την κάθε πλευρά
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Πασπαλίζουμε τα bagels με σουσάμι και τα pretzel με χοντρό αλάτι
Αν θέλουμε τα αλείφουμε και με αυγό για να πάρουν περισσότερο χρώμα
Τα ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου