ΥλικάΓια το παντεσπάνι
6 αυγά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (6 κ.σ)
130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κούπα)
25 ml αραβοσιτέλαιο (4 κ.σ)
6 αυγά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (6 κ.σ)
130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 κούπα)
25 ml αραβοσιτέλαιο (4 κ.σ)
2 κ.γ baking podwer
Για το σιρόπι
1,5 κούπα ζάχαρη (300 γρ)
1,5 κούπα νερό (340 ml )
Για το σιρόπι
1,5 κούπα ζάχαρη (300 γρ)
1,5 κούπα νερό (340 ml )
Για την κρέμα βανίλιας
1000 ml γάλα
100 γρ custard powder
90 γρ ζάχαρη
25 γρ βούτυρο
100 γρ custard powder
90 γρ ζάχαρη
25 γρ βούτυρο
Για την σαντιγί
500 ml φυτική σαντιγί
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
για το γαρνίρισμα
αμύγδαλα φιλέ
γλυκό σύκο
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά να φουσκώσουν και να αφρίσουν
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε το λάδι
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 35x30 χωρίς να στρώσουμε λαδόκολλα,για 10 λεπτά στους 175 C
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά να φουσκώσουν και να αφρίσουν
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε το λάδι
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 35x30 χωρίς να στρώσουμε λαδόκολλα,για 10 λεπτά στους 175 C
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει
Για την κρέμα βανίλιας
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα το custard powder,με την ζάχαρη,βάζουμε να βράσει και να δέσει και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια
και γαρνίρουμε το γλυκό
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλε και γαρνίρουμε με γλυκό σύκο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου