Υλικά για την ζύμη
1 αυγό
400 γιαούρτι στραγγιστό
90 λάδι
50 μλ γάλα
450-500 αλεύρι
400 γιαούρτι στραγγιστό
90 λάδι
50 μλ γάλα
450-500 αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι
Ανακατεύουμε το αυγό με το γιαούρτι,το λάδι και το γάλα και προσθέτουμε τα στερέα υλικά
Ζυμώνουμε να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί
Με αυτήν την ζύμη ,φτιάχνουμε πιτάκια, πεϊνιρλί,πιτσάκια και ότι άλλο σχήμα και γέμιση θέλουμε
Για την γέμιση
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
250 γρ φέτα τριμμένη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 αυγό
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
250 γρ φέτα τριμμένη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 αυγό
250 γρ μοτσαρέλα
800 γρ σπανάκι
Για την γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σπανάκι
Το αλατίζουμε και αφήνουμε να πιει τα υγρά του Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Πλάθουμε και γεμίζουμε τα κρουασάν
Τα αλείφουμε με αυγό κα ψήνουμε στους 175 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου