Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024

Μπουρέκι με Σπανάκι με Φύλλο Μπουγάτσας



Υλικά

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γιαούρτι
200 γρ φέτα τριμμένη
150 κίτρινα τυριά 
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ξερό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
800 γρ σπανάκι
1 αυγό

Για το φύλλο
380 ml γάλα
2 αυγά
800 αλεύρι
1/4 κ.γ αλάτι
6 κ.σ ελαίολαδο 

για το άλειμμα 
100 ml ελαιόλαδο
80  ml λιωμένο βούτυρο
 
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι 
Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε να πιεί τα υγρά του
Προσθέτουμε το γιαούρτι,τα κίτρινα τυριά,την φέτα τον μαϊντανό,τον άνηθο και τον δυόσμο και το αυγό
Για το φύλλο ανακατεύουμε γάλα με τα αυγά ,και προσθέτουμετο αλεύρι,το αλάτι και το λάδι
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί  και πλάθουμε σε 5 μπαλάκια
Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20 λεπτά
Ανοίγουμε το κάθε ένα σε φύλλο,σε μέγεθος πιατέλας
Το βάζουμε στην πιατέλα,το αλείφουμε με το λάδι και το βούτυρο και ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα
Κάθε φύλλο θα το βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο,χωρίς να το πιέσουμε,αλείφωντας το κάθε φύλλο με μπόλικο λάδι με βούτυρο
Αφήνουμε μισή ωρα να ξεκουραστούν,με το λάδι και το βούτυρο Αυτό είναι το μυστικό ώστε να μπορέσουμε να τα ανοίξουμε με το χέρι,σε λεπτά φύλλα μπουγάτσας
Πάιρνουμε ένα ένα φύλλο και το τραβάμε από την κάθε πλευρά,όπως δείχνω στο βίντεο 
Ανοίγει πολύ εύκολα με τα χεριά και σηκώνεται σαν σεντόνι
Δεν πειράζει αν κάνει τρύπες,θα καλυφθούν
Τις άκρες τις κόβουμε αν θέλουμε
Θα βάλουμε στην μια πλευρά μια λωρίδα γέμιση και θα κλείσουμε σε σαλιγκάρι
Θα κάνουμε την ίδια διαδικασία και τα υπόλοιπα φύλλα,μέχρι να φτιάξουμε το στριφτάρι μας
Θα το βρέξουμε λίγο με τα χέρια μας και θα ψήσουμε στους 170 C για 35-40 λεπτά να ροδίσει πάνω κάτω
Έτσι φτιάχνουμε λεπτό και φανταστικά τραγανό,φύλλο χωρίς καν να χρειαστεί πλάστης για το άνοιγμα και έξτρα αλεύρι
Με αυτό το φύλλο φτιάχνουμε και τέλεια γλυκιά η αλμυρή μπουγάτσα που θα την κλείσουμε σε φάκελο
Δοκιμάστε το!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου