Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024

Πίτσα Ταψιού Σικάγο με Αφράτη Ζύμη - Deep Dish



 

Υλικά


300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για πίτσα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.γ ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό

Για την σάλτσα

100 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

 ζαμπόν,μοτσαρέλα τριμμένη,τυρί φέτα


Ανακατεύουμε το αλάτι και την ζάχαρη με το αλεύρι και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά,το λάδι,το χλιαρό γάλα και το αυγό
Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά,να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει
Εγώ την βάζω σε σβησμένο,προθερμασμένο φούρνο στους 100  βαθμούς,σκεπασμένη με πετσέτα
Ο σβηστός φούρνος κρατάει την θερμοκρασία και η ζύμη φουσκώνει πιο γρήγορα
Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα
Ανοίγουμε την ζύμη για την πίτσα με τον πλάστη και την στρώνουμε σε βαθύ 30αρι ταψί
Η διαφορά με αυτήν την πίτσα είναι ότι είναι πιο αφράτη και τα υλικά είναι κάτω από την σάλτσα
Πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα,γαρνίρουμε με το ζαμπόν και στρώνουμε από πάνω την σάλτσα
Πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και αν θέλουμε λίγη φέτα
Ψήνουμε στους 175 C,για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου