1 λίτρο πλήρες γάλα
9 κοφτές κ.σ κόρν φλάουρ
9 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζάχαρη ,να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει,ανακατεύοντας το για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας
1 συσκευασία ζελέ φράουλα και όσο νερό γράφει η συσκευασία
1 γιαούρτι 200 γρ
για την μαρμελάδα με βατόμουρα
500 γρ βατόμουρα
μισή κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ νερό
σφολιατίνια
125 ml γάλα
Βρέχουμε το κάθε σφολιατίνι με λίγο γάλα και τα στρώνουμε στην φόρμα
Τα περιχύνουμε με την ζεστή κρέμα βανίλιας,αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Διαλύουμε τον ζελέ στο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με το γιαούρτι
Περιχύνουμε τον ζελέ πάνω στο γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Για την μαρμελάδα βατόμουρο
Βράζουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη και την βανίλια
Αφού μαλακώσουν τα πατάμε με 2 πιρούνια για να λιώσουν
Στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να πήξει
Βάζουμε σε βάζο και αφήνουμε να κρυώσει
Την επόμενη μέρα στρώνουμε την μαρμελάδα πάνω στο γλυκό και σερβίρουμε
Ingredients
For the vanilla cream
1 litre whole fat milk
9 tbsp of corn flour
9 tbsp of granulated sugar
1 tbsp of vanilla extract
In the cold milk,mix in the corn flour,vanilla and sugar,stir to dissolve the corn flour completely
Bring it to a boil and stir till it thickens
1 envelope of strawberry jello plus as much water written on the package
200 gr greek yogurt
For the blackberry jam
500 gr blackberries
half a cup of sugar
1 tsp vanilla extract
1 tbsp of corn flour diluted in 2 tbsp of water
puff pastry biscuits
125 ml milk
Put each biscuit into the milk and line them in a pan
Pour over the hot pastry cream let it cool and put in the fridge to set
Dilute the jello with the water and let it cool
Mix in the yogurt
Pour the jello over the dessert and put in the fridge to set
For the jam boill the blackberries with the sugar and the vanilla
After they are soft enough,press them with 2 forks to smash them
Add in the corn flour and stir to thicken
Put in a jar and let it cool
The next day spread the jam over the dessert and serve
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου