Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ζουμερό Κέικ με Πράσινο Κολοκυθάκι Moist Zucchini Cake




Υλικά για μια φόρμα 26 εκ

3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (220 γρ οι Αμερικάνοι που τα τρώνε πολύ γλυκά βάζουν 300)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
2 κούπες κολοκύθι τριμμένο (τα αφήνουμε μισή ώρα στο σουρωτήρι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους)
2 χούφτες καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γαρνίρισμα
Για το γλάσο
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
2-3 κ.γ γάλα μέχρι να γίνει ρευστό

Τριμμένο μπισκότο



Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε να αναμιχθούν
Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε στο μείγμα
Βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι 26 εκ
Ψήνουμε στους 180 C  35-40 λεπτά μέχρι να γίνει
Περιμένουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με γλάσο και τριμμένο μπισκότο


Ingredients

3 eggs
1 cup of granulated sugar (220 gr,original American recipe said 300 gr,but Americans tend to put to much sugar on everything)
1 cup of vegetable oil
2 cups all pupose flour
2 tsp of baking powder
1 pinch of salt
1 tbsp vanilla extract
1 tsp of cinnamon
1/4 tsp of clove powder
2 cups of shredded zucchini (putted in a strainer for half an hour and press it to release it's juices )
2 fists of chopped walnuts

For garnishing
Sugar glaze
1/4 cup of icing sugar
2-3 tsp of milk till drizzly constistancy

Crumbled buiscuit



Beat the eggs with the sugar till frothy and add in the oil
Add in the dry ingredients and mix to incorporate
Fold in the shredded zucchini
Put in a greased 26 cm pan and bake at 180 C for 35-40 minutes till it's done
Let it cool and garnish with the icing and the crumbled biscuit


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου