Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ζουμερή Σοκολατόπιτα-Σοκολατότουρτα Moist Birthday Mud Cake



Υλικά
250 γρ βούτυρο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 και 1/3 κούπας νερό
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κούπας κακάο
3 αυγά

Για την γκανάς
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα
Για το μπλε γλάσο
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
2-3 κ.γ γάλα μέχρι να γίνει ρευστό
μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σαντιγί και κερασάκια για το γαρνίρισμα
Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα,την ζάχαρη και το νερό
Αφήνουμε στην άκρη 15 λεπτά
Ανακατεύουμε με τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα αυγά
Βάζουμε σε φόρμα 26 εκ με στρωμένη λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 175 C για 30 -35 λεπτά μέχρι να γίνει
Αφήνουμε να κρυώσει
Για την γκανάς ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την κατεβάζουμε από την φωτιά πριν πάρει βράση
Προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Την αφήνουμε 1 λεπτό να λιώσει και ανακατεύουμε να αναμιχθεί
Την αφήνουμε στην άκρη 15 λεπτά να σταθεί
Βάζουμε το κέικ στην πιατέλα και το καλύπτουμε από κάτω με λωρίδες από λαδόκολλα για να μη λερωθεί η πιατέλα
Περιχύνουμε το κέικ με την γκανάς ρίχνοντας την από την μέση προς τα έξω για να καλυφθούν και οι γωνίες
Βγάζουμε τις λωρίδες της λαδόκολλας
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η γκανας
Γαρνίρουμε με το γλάσο,φτιάχνοντας ζικ ζακφτιάχνουμε ροζέτες με την σαντιγί και προσθέτουμε τα κερασάκια




Ingredients

250 gr of butter
200 gr couverture chocolate
2 cups of granulated sugar
1 and 1/3 cup of water
3/4 cup of all purpose flour
3/4 cup of self rising flour
1/4 cup cocoa powder
3 eggs

For the ganache
250 gr heavy cream
250 gr couverture chocolate chopped

For garnishing
Sugar icing
1/4 cup of icing sugar
2-3 tsp of milk till pourable constistancy
blue food coloring

Whipped cream and cherries

Melt the butter with the chocolate,sugar and water
Remove from the heat and let it cool for 15 minutes
Add it to the dry ingredients
Add in the eggs
Pour in a 26 cm pan lined with parchment paper
Bake at 175 C for 30-35 minutes till it's done
Let it cool
For the ganache warm the heavy cream and remove it from the heat before it comes to a boil
Add the hot heavy cream into the chopped chocolate
Let it sit for a minute to melt and stir
Let it sit for 15 minutes
Put the cake in a plate
Put parchment paper stripes on the bottom of the cake so you won't stain the plate
Pour the ganache over the cake by pouring it from the middle so it will pour over the sides too
Remove the parchment stripes
Put in the fridge for the ganache to set
Garnish with the blue icing by making zig zag stripes,make whipped cream rosettes and garnish with cherries




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου