Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς 1,2,3,4 Semolina Halva 1,2,3,4



Υλικά
1 κούπα αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι (1 κούπα και 1/4 χοντρό σιμιγδάλι και 3/4 κούπας ψιλό σιμιγδάλι)
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 χούφτα καρύδια σπασμένα
Για το σιρόπι
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 κούπες νερό

Προαιρετικά
2 κ.γ κακάο (μπορούμε να ανακατέψουμε στο μισό μείγμα για να γίνει μαρμπρέ)
ξύσμα πορτοκαλιού και χυμός πορτοκαλιού στο σιρόπι (3 κούπες νερό 1 κούπα χυμός)

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά αφού πάρει βράση
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι
Σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 10 λεπτά να πάρει χρώμα
Προσθέτουμε την κανέλα,το γαρίφαλο,κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι
Ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Προσθέτουμε τα καρύδια και στρώνουμε τον χαλβά σε μια φόρμα ή σε ένα πηρέξ
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Ingredients
1 cup of vegetable oil or low acidity olive oil
2 cups of semolina (1 cup and 1/4 coarse semolina and 3/4 cup fine semolina)
2 tsp of cinnamon
1/4 tsp clove powder
1 fist of walnuts(broken)

For the syrup
3 cups granulated sugar
4 cups of water

Optionally
 2 tsp of cocoa powder mixed with half of the mixture for a marble effect
orange zest and orange juice (3 cups of water and 1 cup of orange juice)

Boil the sugar with the water for 5 minutes after it comes to a boil
Warm the oil and add in the semolina
Roast it in low heat for 10 minutes till it takes colour
Add in the cinnamon,the clove,remove from the heat and add in the hot syrup
Put in the heat and stir for 5-6 minutes till the mixture thicken and unsticks from the pan walls
Put in the walnuts and spread the mixture in a pan or a cake mold
Let it cool and serve




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου