Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ Γιαουρτιού και Φύλλο με την Τεχνική Ήλιος Greek Cheese Pie with Yogurt Bechamel and Layered Phyllo Dough


















Υλικά
Για την γέμιση

5 κ.σ ελαιόλαδο
5 κ.σ αλεύρι
500 γρ γιαούρτι
250 ml γάλα
2 αυγά
400 γρ φέτα
100 γρ γκούντα
αλάτι,μαύρο πιπέρι,ρίγανη

Για το φύλλο

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ ξύδι
4 κ.σ ελαίολαδο
νερό όσο πάρει

Για την ζύμη
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι,το ξύδι,το λάδι και το νερό
Αφήνουμε 40 λεπτά να ξεκουραστεί

Για την μπεσαμέλ
Ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι με σύρμα
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι και το γάλα
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά,το αλάτι,το πιπέρι και την ρίγανη
Προσθέτουμε την φέτα - και την γκούντα
Αφήνουμε να κρυώσει

Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπάλες
Ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο
Βάζουμε ένα πιάτο στην μέση και το χαράζουμε γύρω γύρω
Βάζουμε στην μέση του κύκλου ένα πιο μικρό μπολάκι και το χαράζουμε κι αυτό γύρω γύρω
Χωρίζουμε εξωτερικά του κύκλου σε 8 μέρη (όπως στο παρακάτω βίντεο)
Λαδώνουμε τα φύλλα και βάζουμε τα 8 κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο στην μέση του κύκλου
Καλύπτουμε τα κομμάτια τραβώντας τα εξωτερικά φύλλα που περισσεύουν και κλείνουμε από πάνω
Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο
Χωρίζουμε το φύλλο στα δύο και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας τα
Βάζουμε από πάνω την γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Κόβουμε τα φύλλα στις άκρες (και αν θέλουμε τα φτιάχνουμε σε μπάλα βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο όπως πριν,τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και τα ανοίγουμε σε φύλλο)
Κλείνουμε τα φύλλα στις άκρες και χαράζουμε την πίτα (όχι μέχρι κάτω)
Λαδώνουμε την πίτα από πάνω και τις πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες νερό
Ψήνουμε στους 175 C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί και πάνω και στο κάτω φύλλο (βάζουμε και στις κάτω αντιστάσεις για 10 λεπτά αν χρειάζεται)
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε




Ingredients

For the filling

5 tbsp olive oil
5 tbsp flour
500 gr greek yogurt
250 ml milk
2 eggs
400 gr feta cheese
100 gr gouda cheese
salt,black pepper,oregano

For the phyllo

4 cups all purpose flour
pinch of salt
1 tbsp of vinegar
4 tbsp of olive oil
water as much as it takes

For the phyllo

Mix the flour with the salt,vinegar,olive oil and water
Let it rest for 40 minutes

In a pan put in the oil and mix in the flour with a whire whisk
Slowly add in the yogurt and the milk and stir
Remove from the heat and add in the eggs,feta and gouda cheese,salt,pepper and oregano
Let it cool

Divide the dough into 2 balls
Open each one in a thin phyllo sheet
Put a small plate in the middle and with a knife outline the plate,to form a circle
In the middle of the circle put a smaller bowl and outline it too
With the knife divide 8 parts on the outside of the circle (as shown on the video bellow)
Brush the phyllo with oill and put the 8 parts on top of each other in the middle of the circle
Cover the phyllo pieces by pulling the leftover parts and close them on the top
Do the same with the other dough too
Cover with plastic wrap and put in the fridge for at least 2 hours
Open each dough in thin sheet
Divide the dough in half and line each sheet in a greased pan
Brush each phyllo with oil
Pour the filling on the top and cover with the rest of the phyllos
Cut the leftover phyllos on the sides (and if you want make them in a ball by putting each one on top of each other like before ,let it rest and form a new phyllo)
Close the phyllo on the sides and carve the pie in pieces (the knife should not reach the bottom phyllo)
Brush the pie with oil and with some drops of water
Bake at 175 C for 40-45 minutes till the pie is golden on the top and on the bottom phyllo
Let it cool a bit and serve






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου