2 αυγά
4 κ.σ ελαίολαδο
2 κούπες νερό
250 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη (έβαλα μύλοι Αγίου γεωργίου για όλες τις χρήσεις)
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ baking powder
Για την γέμιση
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ φέτα
πιπέρι,ρίγανη και διόσμο ξερό
λίγο γάλα
Για τα φύλλα
Χτυπάμε τα αυγά,το λάδι και το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και το baking powder
Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να έχουμε έναν αραιό χυλό
Βάζουμε λίγο νερό να βράσει στην κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι
Το λαδώνουμε και όσο το νερό είναι σε χαμηλό βρασμό,παίρνουμε μείγμα με το πινέλο και αλείφουμε το τηγάνι κυκλικά
Όσο ψήνεται η μια στρώση,βάζουμε από πάνω με το πινέλο και άλλο μείγμα,θα πάρει κάποιες στρώσεις μέχρι να δούμε ότι φτιάξαμε ένα λεπτό φύλλο
Θα το αφήσουμε λίγο να ψηθεί και θα το ξεκολλήσουμε από τις άκρες με μια σπάτουλα
Τραβάμε το λεπτό φύλλο από τις άκρες για να ξεκολλήσει
Θα μας πάρει λίγη ώρα να καταλάβουμε πως γίνεται και τι πάχος πρέπει να έχει το φύλλο,θέλει υπομονή
Δεν πρέπει να είναι χοντρό το φύλλο γιατί θα σπάσει,προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν κύκλο και να μην βάζουμε μείγμα στις άκρες
Αφού καταλάβουμε πως φτιάχνονται συνεχίζουμε και φτιάχνουμε 10-12 φύλλα
Για την γέμιση ανακατεύουμε το γιαούρτι,την φέτα,το πιπέρι,την ρίγανη και τον διόσμο με λίγο γάλα
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 22 εκατοστών,6 φύλλα από κάτω και 5 από πάνω,δεν πειράζει άν κάποια μας σπάσουν τα βάζουμε από κάτω
Λαδώνουμε ανάμεσα στα φύλλα
Κλείνουμε τις άκρες σε κόθρο και χαράσουμε σε κομμάτια
Ψήνουμε στους 170 C για 35-40 λεπτά
Εγώ στο τέλος τούμπαρα την πίτα για να ψηθεί και από την κάτω πλευρά
Βγαίνει φανταστική και μοιάζει με πίτα με γλουτένη,τα φύλλα είναι τραγανά και μένουν μαλακά και την επόμενη μέρα
Αξίζει τον κόπο
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου