Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ελιόψωμο με Αλεύρι Βρώμης


Υλικά

500 γρ Αλεύρι Βρώμης Ολικής Αλέσεως (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)

μισό κ.γ αλάτι

1 μαγιά ξηρή

μισό κ.γ ζάχαρη

4 κ.σ ελαιόλαδο

350-400 ml χλιαρό νερό

1 κούπας ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς τα κουκούτσια)

ρίγανη

σουσάμι και νιφάδες βρώμης


Ανακατεύουμε στο αλεύρι βρώμης,το αλάτι και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη

Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα

Δεν θα φουσκώσει τόσο όσο με το κανονικό αλεύρι

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,τις ελιές και την ρίγανη και βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για ψωμί

Αλείφουμε με λίγο νερό από πάνω και πασπαλίζουμε με σουσάμι,νιφάδες βρώμης και λίγη ρίγανη

Ψήνουμε στους 170 C για 45-50 λεπτά,να ροδίσει και να γίνει τραγανό








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου