Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Γεμιστά με κιμά της Μαμάς μου

 


Υλικά για 12 γεμιστά

6 ντομάτες,6 πιπεριές

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος

την ψίχα από τις ντομάτες που την έχουμε βάλει στο μούλτι

200 ml ντοματοχυμό

1 κ.σ κέτσαπ

αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα γλυκιά,1 πρέζα κανέλα

1 κύβο κοτόπουλο

1 φύλλο δάφνης

μισή κούπα ρύζι νυχάκι

μαϊντανό,άνηθο ψιλοκομμένο

διόσμο ξερό


Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα

Πατάμε με ένα πιρούνι για να διαλυθούν οι σβόλοι του

Προσθέτουμε την ντομάτα,τον ντοματοχύμο,το κέτσαπ,τα μυρωδικά ,καλύπτουμε με νερό και βράζουμε να μαλακώσει ο κιμάς 

Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να κρατάει λίγο

Στο τέλος προσθέτουμε,τον μαιντανό,τον άνηθο και τον διόσμο 

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές

Βάζουμε στις ντομάτες λίγη ζάχαρη και τις αλατίζουμε

Γεμίζουμε τα γεμιστά λίγο πιο πάνω από την μέση

Εγώ τις πατάτες στο ταψί τις βάζω προβρασμένες,το ταψί βάζω ελάχιστο νερό,ανακατεμένο με πελτέ,πάπρικα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και λίγο κέτσαπ

Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 170 C 

Οι ντομάτες γίνονται πιο γρήγορα από τις πιπεριές και τις βγάζουμε 

Αν περισσέψει γέμιση μπορούμε να την βάλουμε σε ένα πυρέξ ξεχωριστά 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου