Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Τραχανόπιτα με Φέτα


Υλικά

400 γρ τραχανάς ξινός από σιμιγδάλι

4 αυγά

1 γιαούρτι (200 γρ)

1/4 κούπας γάλα 

4 κ.σ ελαιόλαδο

250 γρ φέτα χοντροκομμένη

2 πράσα ψιλοκομμένα

4,5 κρεμμυδάκια φρέσκα (μικρά)

1 ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια και τα ζουμιά)

μαϊντανό,άνηθο και διόσμο ψιλοκομμένο 

Σουσάμι 


Βάζουμε το τραχανά σε ζεστό νερό να φουσκώσει και τον στραγγίζουμε

Ζεματάμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι,το γάλα και το λάδι

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα πράσα,αφού έχουν κρυώσει

Προσθέτουμε την ντομάτα και την φέτα και λίγο λίγο τον τραχανά που έχει φουσκώσει και κρυώσει

Στο τέλος βάζουμε τον μαϊντανό,τον διόσμο και τον άνηθο

Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί που το έχουμε πασπαλίσει με σουσάμι

Πασπαλίζουμε και από πάνω με σουσάμι και ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά να ροδίσει πάνω κάτω








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου