για τον κιμά
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 καρότα τριμμένα
πάπρικα γλυκιά,ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
2 πρέζες κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
250 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι,πιπέρι
1 πρέζα κανέλα
2 κρόκους
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
φέτα τριμμένη
φρυγανιά
Κόβουμε τις πατάτες στο μαντολίνο,σε λεπτές ροδέλες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες με το μαχαίρι
Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα,λαδώνουμε με ένα πινέλο και ψήνουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες στους 170 C,μέχρι να μαλακώσουν,προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα
Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Για τον κιμά
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά,σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα και πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι του
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,την σάλτσα ντομάτας και τα μυρωδικά
Τον ζωμό κοτόπουλο την δάφνη και το νερό και αφήνουμε να σιγροβράσει και να μείνει με την σάλτσα του
Την σκελίδα σκόρδου την λιώνουμε και αφαιρούμε την δάφνη
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για την μπεσαμέλ
Λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα
Καβουρδίζουμε μισό λεπτό και προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις
Αφού το ρουφήξει προσθέτουμε το επόμενο και χτυπάμε με το σύρμα
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και κανέλα
Αφού κάνει μικρές φουσκάλες και δέσει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί
*Αν μας κρυώσει και πήξη μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο νερό
Λαδώνουμε το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά
Βάζουμε μια στρώση μελιτζάνες και μια πατάτες
Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα
Ξαναβάζουμε στρώση από μελιτζάνες και πατάτες και σπεπάζουμε με την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 170 C μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου