Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Σπανακοτυρόπιτα Ήλιος με Σφολιάτα



Υλικά

Για την γέμιση
800 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
προαιρετικά -μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί ημίγλυκο 
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ κέτσαπ
250 γρ φέτα
200 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα
2 αυγά
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ξερό

2 φύλλα σφολιάτας

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι,τκαι το σκόρδο
Προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο λίγο το φρέσκο σπανάκι και το αλατίζουμε,να σοταριστεί,να χάσει τον όγκο του και να πιει τα υγρά του
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε,την φέτα,τα τυριά,τα αυγά,το κέτσαπ,τον μαϊντανό,τον άνηθο,τον δυόσμο,ρίγανη,αλάτι και πιπέρι
Αφήνουμε να κρυώσει
Κόβουμε την κάθε σφολιάτα σε στρόγγυλο,με ένα μεγάλο καπάκι κατσαρόλας
Στρώνουμε στην μέση την γέμιση και αφήνουμε στις άκρες,λίγο κενό
Αλείφουμε τις άκρες με λίγο νερό και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο,πατάμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι
Βάζουμε στην μέση ένα μικρό μπωλάκι και κάνουμε 17 χαρακιές για να γίνει η μαργαρίτα
Γυρνάμε την κάθε χαρακιά όπως στο βίντεο
Αλείφουμε με έναν κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό και στην μέση πασπαλίζουμε λίγο μαύρο σουσάμι η λίγο ρίγανη
Ψήνουμε στους 175 C μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει πάνω κάτω





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου