Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Λαζάνια Με Σπανάκι και Μπεσαμέλ





Υλικά

Για την γέμιση
1 kg σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
2 κρεμμύδια ξερά
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί ημίγλυκο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο
300 γρ φέτα
200 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,1 πρέζα κανέλα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ξερό

Για την μπεσαμέλ

6 κ.σ μαργαρίνη 
6 κ.σ αλεύρι
1 λίτρο γάλα
αλάτι,μαύρο πιπέρι,1 πρέζα κανέλα
2 αυγά
200 γρ ανάμεικτα κίτρινα τυριά
Μισό ποτήρι γάλα

1 πακέτο λαζάνια θα χρειαστούμε τα μισά και λίγα παραπάνω


Για την γέμιση
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι,το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο
Προσθέτουμε την ντομάτα,το καρότο και λίγο λίγο το φρέσκο σπανάκι και το αλατίζουμε,να σοταριστεί και να πιει τα υγρά του
Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.τον μαϊντανό,τον δύοσμο,την ρίγανη,αλάτι και πιπέρι,την φέτα και τα αυγά 
Προσθέτουμε και 1 κουτάλα μπεσαμέλ
Η γέμιση μας να είναι λίγο ζουμερή για να βράσουν τα λαζάνια
Αφήνουμε να κρυώσει

Για την Μπεσαμέλ

Λιώνουμε την μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και χτυπάμε με σύρμα να γίνει μια απαλή κρέμα
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι κανέλα και εκτός φωτιάς τα αυγά και τα τυριά
Χτυπάμε και μισό ποτήρι γάλα για να αραιώσει 

Στρώνουμε κάτω στο ταψί 1 κουτάλα μπεσαμέλ και βάζουμε από πανω μια στρώση λαζάνια,σπάμε τα λαζάνια για να τα βάλουμε στις γωνίες
Βάζουμε από πάνω την μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε λαζάνια και γέμιση
Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ
Ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά να ροδίσει
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου