Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Μηλόπιτα Τριφτή με την Πιο αφράτη ζύμη



Υλικά
για την ζύμη για 32 άρι ταψί 

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
300 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (3/4 κούπας)
1 βανίλια 
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κρόκοι


Για την γέμιση
5 μήλα τριμμένα
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1/4 κούπας σταφίδες
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (μισή κούπα)

Για την ζύμη

Ανακατεύουμε στο αλεύρι,το αλάτι,το μπείκινγκ πάουντερ,την βανίλια,το βούτυρο,την ζάχαρη,τον χυμό και τους κρόκους
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη 
Κρατάμε το 1/4 της ζύμης την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στην κατάψυξη
Την υπόλοιπη την βάζουμε 40 λεπτά στο ψυγείο
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση
Στρώνουμε την ζύμη που έχουμε στο ψυγείο σε 32 αρι ταψί
Καλύπτουμε με την γέμιση και τρίβουμε με τον χοντρό τρίφτη την παγωμένη γέμιση
Ψήνουμε στους 175 C για 40-45 λεπτά να ροδίσει
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη
Την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου