Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Πολύ Αφράτα Τυρόψωμα Με Ασιατική Ζύμη Τανγζονγκ- (Tangzhong)







Για το Tangzhong
80 γρ αλεύρι
400 ml νερό

Για την ζύμη
520 ml χλιαρό γάλα
2 αυγά
120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κ.γ αλάτι
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασιά δωματίου

Για την γέμιση 
250 γρ φέτα χτυπημένη με λίγο γάλα,μαύρο πιπέρι και ρίγανη


Για το Tangzhong
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το αλεύρι και το νερό
Το ανακατεύουμε μέχρι να μας γίνει μια μαλακιά ζύμη σαν προζύμι και το αφήνουμε να κρυώσει

Ανακατεύουμε το γάλα,με την ζάχαρη και τα αυγά
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι,την μαγιά και ζυμώνουμε το μαλακό βούτυρο και την ζύμη tangzhong
Σκέπαζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει
Για 30 άρι ταψί ανοίγουμε 23 μικρά φύλλα,τα γεμίζουμε και τα κλείνουμε σε μπαλάκια
Βάζουμε σε βουτυρομένο ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν 40 λεπτά
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 170 C για 45-50 λεπτά να ροδίσουν
Προς το τέλος τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να μην μας μαυρίσουν
Εγώ κράτησα λίγη ζύμη και έψησα και 4 σκέτα ψωμάκια
Βγαίνουν πολύ μαλακά χάρι στο γιαπωνέζικο ζυμαράκι που βάζουμε










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου