Υλικά
για την γέμιση με κολοκύθα
1 κούπα πολτός κολοκύθα
60 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1/4 κούπας)
2 κ.σ φρυγανιά
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια
1/4 κ.γ σκόνη γαρίφαλο
1/4 κούπας καρύδια η σταφίδες
500 γρ φύλλα κρούστας ή φύλλα για γλυκά
αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα
Για την κρέμα βανίλια
500 ml γάλα
4,5 κ.σ κορν φλάουρ και 1 βανίλια η 4.5 κ.σ κάστερ πάουντερ
4.5 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ βούτυρο
Τρίβουμε την κολοκύθα,την βάζουμε σε σουρωτήρι και την πατάμε να στραγγίσει
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με την ζάχαρη,το την φρυγανιά,την κανέλα,το γαρίφαλο,την βανίλια και το καρύδι
Ανά 2 φύλλα,βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη των φύλλων λαδώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό
Αλείφουμε με το λάδι,βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 175 C μέχρι να ροδίσουν
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε με σύρμα στο κρύο γάλα,το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη,στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.σ βούτυρο
Αφήνουμε να κρυώσει
Ξαναβάζουμε γέμιση στην άκρη ανά 2 φύλλα και τυλίγουμε τα στριφτάρια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου