Υλικά
4 αυγά
400 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (2 κούπες)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο (220 ml)
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 πρέζες αλάτι
300 ml χυμός πορτοκάλι ή μισός μισός με χυμό μανταρινιού
(περίπου 1 κούπα και 1/4)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 μανταρίνι
2 βανίλιες
1/4 κούπας ινδοκάρυδο
1/4 κούπας ινδοκάρυδο
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη
Χτυπάμε να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα εναλλάξ με τον χυμό
Στο τέλος ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο
Ψήνουμε σε βαθιά φόρμα για κέικ ,στους 175 C για 45-50 λεπτά
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη
Ο χυμός το κάνει εξαιρετικά αφράτο και μυρωδάτο
Χτυπάμε να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
Προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια και το ξύσμα εναλλάξ με τον χυμό
Στο τέλος ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο
Ψήνουμε σε βαθιά φόρμα για κέικ ,στους 175 C για 45-50 λεπτά
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη
Ο χυμός το κάνει εξαιρετικά αφράτο και μυρωδάτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου