Γλυκό βύσσινο
Για το σιρόπι
80 γρ ζάχαρη ( λιγότερο από μισή κούπα )
80 γρ νερό ( λιγότερο από μισή κούπα )
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ κορν φλάουρ (9 κ.σ)
1 βανίλια
100 γρ ζάχαρη (9 κ.σ)
20 γρ κακάο ( 2 κ.σ)
50 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ σ βούτυρο
Για την γκανάς
250 ml κρέμα γάλακτος η γάλα εβαπορέ
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για το γλάσο της διακόσμησης
1 ασπράδι ανακατεμένο με όση ζάχαρη άχνη χρειαστεί
Λίγο νερό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Τριμμένο μπισκότο
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά να φουσκώσουν και να αφρίσουν
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε το λάδι
Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 165 C
Κάνουμε τρύπες στο παντεσπάνι με μία οδοντογλυφίδα
Βράζουμε το σιρόπι για 1 λεπτο και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι
Το γαρνίρουμε με λίγες κουταλιές γλυκό βύσσινο
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα ,το κορν φλάουρ,την βανίλια την ζάχαρη και το κακάο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω στο παντεσπάνι
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε το γλυκό και το βάζουμε 20 λεπτά στην κατάψυξη
Για την γκανάς
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με την ζέστη γκανάς και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η γκανάς
Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο και την γαρνίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου