Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025

Γίγαντες Καστοριάς,με Χωριάτικο Λουκάνικο


Υλικά


1.5 κούπα φασόλια γίγαντες
2 μικρά κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα
Μισή κ.σ αλάτι χοντρό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Πάπρικα γλυκιά
250 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
1 ντομάτα σε ροδέλες
1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο



Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν
Το μυστικό για να μαλακώσουν,είναι να τα βάλουμε να πάρουν βράση,να τα κατεβάσουμε από την φωτιά και να τα αφήσουμε μια ώρα στο βραστό νερό
Αλλάζουμε νερό,προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,το καρότο και το λάδι
Για έξτρα νοστιμιά τα βράζουμε σε ζωμό κοτόπουλο
Μόλις βράσουν βάζουμε το αλάτι
Σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι , προσθέτουμε,τον πελτέ και την πάπρικα να κάψει και ρίχνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί και ζουμί από τα φασόλια να τα καλύπτει
Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο
Στρώνουμε από πάνω ροδέλες ντομάτας και ψήνουμε στους 180-200 για 30-35 λεπτά Προς το τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου