

Υλικά
4 αυγά
220 ml αραβοσιτέλαιο
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 φακελάκια αρωματική ζάχαρη με βανίλια και λεμόνι
Ξύσμα από 3 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
500 γρ φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
1,5 κούπα άχνη ζάχαρη
χυμό από 1,5 λεμόνι
ξύσμα από 2 λεμόνια
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 165-170 για 40 -45 λεπτά
Τα κέικ πάντα τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να φουσκώσουν σιγά σιγά
Αν χρειαστεί μετά τα 30 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε στην άχνη ζάχαρη,τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού
Βάζουμε το γλάσο σε χλιαρό ή κρύο κέικ
Για τα καραμελωμένα λεμόνια 

2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
Βράζουμε τις φέτες 1 λεπτό και πετάμε το νερό
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να πάρει βράση
Βάζουμε μέσα στο σιρόπι τις φέτες λεμονιού και τις βράζουμε μισή ώρα
Τις βγάζουμε σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν
Αν θέλουμε να γίνουν τραγανές θα τις βάλουμε στον φούρνο,στους 70 βαθμούς μέχρι να αφυδατωθούν (θα πάρει πολύ ώρα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου