Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025

Εύκολο Γιουβέτσι με Γαρίδες,στον Φούρνο

 

Υλικά
ελαιόλαδο
400 γρ γαρίδες με το κέλυφος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
1 κούπα κριθαράκι
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
250 ml χυμό ντομάτας
1 κ.σ κέτσαπ
1 κουταλιά σκόνη λαχανικών (Vegeta)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,πάπρικα γλυκιά

Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα


Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό να κοκκινήσουν και τις αφαιρούμε
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε το κριθαράκι και την ντομάτα και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε,τον ντοματοχύμο με το κέτσαπ και τα μπαχαρικά και βάζουμε σε 30 ταψί
Προσθέτουμε ζεστό νερό ( 4 κούπες) ή ζωμό λαχανικών να το το καλύψει
Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά
Προς το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τον φούρνο όσο έχει ακόμα ζουμιά
Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Αφήνουμε το φαγητό να ρουφήξει για 15 λεπτά και σερβίρουμε με φέτα τριμμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου