Υλικά
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κ.σ σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 γιαούρτια με πλήρη λιπαρά (400 γρ)
1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
μισή κούπα κακάο
100 γρ σοκολάτα (η μισή τριμμένη η μισή κομμένη σε κυβάκια)
Για το γλάσσο
5 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 κ.γ κακάο
νερό 2-3 κ.γ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε την βανίλια
Προσθέτουμε το λάδι σε σταθερή ροή
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπείκινγκ πάουντερ εναλάξ με το γιαούρτι
Κρατάμε 2 κούπες από το μείγμα και ανακατεύουμε με την τριμμένη σοκολάτα
Στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύουμε το κακάο και τα κυβάκια σοκολάτας
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε το μισό μείγμα με το κακάο
Από πάνω βάζουμε το άσπρο μείγμα και καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα κακάο
Ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά
Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη με το κάκαο και το νερό Προσθέτουμε όσo νερό χρειαστεί για να γίνει ρευστό
Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο
Ingredients
4 eggs
2 cups granulated sugar
1 cup vegetable oil
1 tbsp tablespoon vanilla extract
2 greek yoghurts full fat (400 g)
4 cups all purpose flour
5 tsp baking powder
half a cup of cocoa powder
100 gr chocolate (half crushed half cut into cubes)
For the glaze
5 tbsp powdere sugar
1 tsp cocoa powder
water 2-3 tsp
Beat the eggs with the sugar until fluffy
Add in the vanilla extract
Beat in the vegetable oil in a steady line
Add the flour and baking powder alternating with the yogurt
Keep 2 cups of the white batter, and mix in the grated chocolate
In the remaining mixture mix the cocoa powder and the chocolate cubes
Grease a cake pan and pour in half of the cocoa batter
Put the white batter on the top and cover with the other half of the cocoa batter
Bake at 180 C for 40 minutes
For the glaze mix the powdered sugar with the cocoa powder and water, add more teaspoons of water and mix untill runny enough to drizzle
Pour the icing over the cold cake
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου