Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Σπανακόρυζο με βραστά αυγά μάτια Spinach rice stew with poached fried eggs






Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
500 γρ σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κόκκινο πιπέρι
μισή κούπα ρύζι καρολίνα
δυόμιση κούπες νερό
1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
ελαιόλαδο
αυγά

Σοτάρουμε το κρεμμύδι,προσθέτουμε το σπανάκι και τα μπαχαρικά,κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαραθεί
Προσθέτουμε το ρύζι,το νερό,τον κύβο και το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσει μέχρι να φουσκώσει το ρύζι
Όταν μείνει με λίγα υγρά σπάμε από πάνω τα αυγά κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά για να σφίξουν τα αυγά
Σερβίρουμε το σπανάκι με 1 αυγό σε κάθε πιάτο


Ingredients
1 medium size onion
500 gr spinach fresh or frozen
salt,pepper,oregano,red pepper
half a cup of shortgrain rice
2 and a half cups of water
1 cube of chicken broth
1 bay leaf
olive oil
eggs

Saute the onion,add the spinach and the herbs,close the lid and let it evaporate it's juices
Add in the rice,the water,the chicken cube and bay leaf and let it simmer till the rice is done
When it's left with some juices,break the eggs on the top,close the lid and let it simmer for 5 minutes
Take off the heat and let it sit for 5 minutes,so the eggs will harden
Serve the spinach with an egg on each dish




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου