Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Σάλτσα Μπολονέζ Bolognese Sauce


Για τον κιμά

ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
300 γρ χοιρινός κιμάς 
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
2 μικρά καρότα τριμμένα
1 μεγάλη φρέσκια ντομμάτα σε κύβους
1 κ.σ κέτσαπ
1 φύλλο δάφνης
μισός κύβος ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη,καέλα


Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά τον σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα και τον πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι,σβήνουμε με το κρασί 
Προσθέτουμε την ντομάτα,το κέτσαπ,το καρότο,το μαύρο πιπέρι,το κόκκινο πιπέρι,την κανέλα και την ρίγανη 
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης τον ντοματοχύμο και το αλάτι και καλύπτουμε με ζωμό η με νερό
Αφήνουμε 1 ώρα να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μείνει με την σάλτσα του
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό 

For the bolognese
1 medium onion chopped
1 whole clove of garlic
300 gr minced veal or pork or beef
1/4 cup red wine
1 big tomato diced
1 tbps of ketchup
2 small carrots grated
1 bay leaf
half a chicken boulion cube
250 gr tomato juice
chopped parsley
salt, black pepper, red pipper,oregano,cinnamon

Saute the onion and the garlic
Add in the meat and saute it to change colour
Press it with a spoon so it won't have any lumps,pour in the wine
Add in the diced tomato,ketcup,shredded carrots,black pepper,paprica,cinnamon and oregano
Add in the bayleaf,tomato juice,and salt
Season with salt and cover with water or stock
Let it simmer for over 1 hour till the meat softens and the sauce thickens
At the end add in the parsley




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου