Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Μανιταρόπιτα με Σφολιάτα και Κιμά Μανιταριών Mushroom Pie with Puff Pastry


Υλικά


Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πρέζα ζάχαρη
2 καρότα τριμμένα
500 γρ άσπρα μανιτάρια
μισό ποτήρι άσπρο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1 κυβός ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη

2 φύλλα σφολιάτας
300 γρ φέτα
2 αυγά

Για τον κιμά σ' ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο μούλτι αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει και χτυπάμε να γίνουν ψιλοκομμένα σαν κιμάς
Τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι,σόταρουμε να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό να καλυφθούν τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου ως που να δέσει η σάλτσα


Στην κρύα γέμιση ανακατεύουμε την φέτα και τα αυγά
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνιο ταψάκι
Στρώνουμε την γέμιση στην σφολιάτα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο
Διπλώνουμε τις γωνίες και τις πατάμε με ένα πιρούνι
Ψήνουμε στους 175 C για 30-35 λεπτά
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε


For the bolognese
olive oil
2 medium sized onions chopped or shredded
1 garlic clove shredded
2 tomatoes sliced into cubes
a pinch of sugar
2 carrots grated
500 gr white mushrooms
100 ml white wine
1 cinnamon stick
1 bay leaf
1 chicken boulion cube
250 gr tomato juice
chopped parsley
salt, black pepper, red pipper,oregano

2 sheets of puff pastry
300 gr feta cheese
2 eggs

For the sauce
In a  pan saute the onion and add in the garlic
Peel the mushrooms and mince them in a blender
Add them in the pan and saute them till they brown
Add the wine and let the alcohol evaporate
Add the rest of the ingredients and let the sauce simmer for about 40 minutes till its left with no juices

In the cold filling mix in the feta and eggs
Spread the one sheet of the puff pastry in a restangular dish
Spread the filling over the puff pastry and cover with the second sheet
Fold the edges and press them with a fork
Bake at 175 C for 30-35 minutes
Let it cool for 10 minutes and serve








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου