Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Μαρεγκάκια με Σοκολατένια Κορυφή Fail Proof Meringues with Chocolate Top


Υλικά για 19 μαρεγκάκια
4 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
μισή κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (100 γρ)
μισή κούπα άχνη ζάχαρη (80 γρ)
1 βανίλια
προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής σε τζελ

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε το αλάτι
Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και χτυπάμε 10-15 λεπτά να γίνει μια σφιχτή γυαλιστερή μαρέγκα και να λιώσει η ζάχαρη
Βλέπουμε με το δάχτυλο αν έχει λιώσει η ζάχαρη αλλιώς συνεχίζουμε το χτύπημα
Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη ζάχαρη και την βανίλια και την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Αν θέλουμε χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε σε κορνέ και στις 4 γωνίες του ταψιού κάνουμε 4 κηλίδες με το κορνέ και κολλάμε από πάνω την λαδόκολλα
Φτιάχνουμε τα μαρεγκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90 C για 1 ώρα με 1 ώρα και 20 λεπτά
Τα αφήνουμε στον φούρνο να κρυώσουν με μισάνοιχτη την πόρτα
Για να δούμε ότι είναι έτοιμα θα σπάσουμε ένα και θα δούμε να είναι τραγανό από έξω και μέσα θα είναι σαν μαλακό τσιχλωτό ζαχαρωτό αν τα ψήσουμε παραπάνω μέσα θα είναι εντελώς στεγνά
Βουτάμε την κορυφή σε λιωμένη σοκολάτα
Διατηρούμαι σε κλειστό σκεύος για 1 βδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου



Ingredients for 19 meringues

4 egg whites
1 pinch of salt
half a cup of granulated sugar (100 gr)
half a cup of powdered sugar (80 gr)
1/4 tsp vanilla powder
optionally gel food coloring

Beat the egg whites in a meringue and add in the salt
Slowly add in the granulated sugar in spoonfulls,and beat in for 10-15 minutes till the meringue becomes tight and glossy and the sugar is dissolved
Check with your finger if the sugar is dissolved or else continue beating
Add in the icing sugar and the vanilla and fold it in with a spatula
Put it in a pastry bag and make a dot on each corner of the sheet pan,for the parchment paper to stick on the top
Make the meringues over the parchment and bake at a preheated oven at 90 C for 1 hour to 1 hour and 20 minutes
Let them cool inside the oven with the door half open
Check them if their done by breaking one,it should be crispy on the outside and soft and chewy on the inside,if you bake them more they will become dry inside
Dip the top in melted chocolate
Put it an airtight container and store them for a week at room temperature








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου