Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Πάστα Ταψιού με Γκανάς Σοκολάτας Chocolate and Cream Sheet Cake


Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (6 κ.σ)
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 κ.σ)
30 γρ κακάο (4 κ.σ)
2 κ.γ baking podwer
25 ml αραβοσιτέλαιο (4 κ.σ)

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

Για την κρέμα
2 κουτάκια μόρφατ
1 κουτάκι ζαχαρούχο
1 βανίλια

Για την Γκανάς
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα

Για την διακόσμηση
250 γρ κρέμα γαλάκτος 30-35% λιπαρά
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια


Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά να φουσκώσουν και να αφρίσουν
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε το λάδι
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 35x30 χωρίς να στρώσουμε λαδόκολλα,για 10 λεπτά στους 175 C
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει

Χτυπάμε το μόρφατ και προσθέτουμε το ζαχάρουχο και την βανίλια,χτυπώντας να αφρατέψει

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει

Για την γκανάς ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε ένα μπωλάκι με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου η βάζουμε 5-10 λεπτά στο ψυγείο
Περιχύνουμε το γλυκό με την γκανάς και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει μια νύχτα

Χαράζουμε τα κομμάτια και γαρνίρουμε με βουτυρόκρεμα η με σαντιγί

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια,την βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε με ροζέτες το γλυκό

Σερβίρουμε το γλυκό βγάζοντας τα κομμάτια με μια μικρή σπάτουλα


Ingredients for the cake

6 eggs
90 gr granulated sugar (6 tbsp)
100 gr all purpose flour (6 tbsp)
30 gr cocoa powder (4 tbsp)
2 tsp baking powder
25 ml vegetable oil (4 tbsp)

For the syrup
2 cups of granulated sugar
2 cups of water

For the cream
*500 gr canned morfat creamy whipped cream frosting
400 gr sweetened condensed milk
2 tsp vanilla extract

*In greece we use canned thick whipped cream which is a ready whipped thickened cream in a can, now you can't use regular heavy cream cause it won't hold it's shape mixed with the condensed milk so you can try this recipe instead https://bakingamoment.com/whipped-cream-frosting/

For the ganache
250 gr heavy cream
250 gr couverture chocolate

For garnishing
250 gr heavy cream 30-35%
2 tbsp of icing sugar
1 tsp of vanilla extract

For the cake beat the eggs with the sugar for 5 minutes till white and foamy
Add in the dry ingredients and mix with a spatula
Add in the oil

Bake at a greaded 35x30 baking dish without a parchment paper for 10 minutes at 175 C
Boil the syrup for 3 minutes and syrup the hot cake with the hot syrup
Let it cool

For the cream mix the canned whipped cream with the sweetened condensed milk and the vanilla and spread it on the top of the cake
Put in the fridge for 1 hour

For the ganache
Warm the cream and pour into a bowl with the chopped chocolate
Let it sit for 20 minutes or put in the fridge for 10 minutes
Pour the ganache over the dessert and refrigerate to set for a night

Beat the cream with the sugar and the vanilla,put in a pastry bag and garnish your dessert,you can also garnish it with buttercream

Serve by removing the pieces with a small spatulla










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου