Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Κέικ Μωσαϊκό (Κέικ Γεμιστό με Μπισκότα Πτι-Μπερ) Cake Filled with Petit beurre Biscuits




















Υλικά
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
1-2 κ.σ κακάο
2 βανίλιες
1 κ.γ κανέλα
250 γρ γιαούρτι η 250 ml γάλα
1 πακέτο πτι μπερ σπασμένα 225 γρ
προαιρετικά 1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια

Για το γλάσο

Μισή κούπα Άχνη ζάχαρη,1 κ.σ κακάο 2-3 κ.σ γάλα μέχρι να γίνει ρευστό

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,το κακάο το μπέικινγκ,την κανέλα και την βανίλια εναλλάξ με το γιαούρτι
Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε 
Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά
Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη και το κακάο με το γάλα και περιχύνουμε το κρύο κέικ

Ingredients


250 gr butter at room temperature

2 cups of granulated sugar
4 eggs
500 gr all purpose flour
1 pinch of salt
1-2 tbsp of cocoa
20 gr baking powder
1 tbsp vanilla extract
1 tsp cinnamon
250 gr yogurt or 250 ml milk
225 gr petit beurre biscuits broken
Optionally a fist of chopped walnuts

For the icing

Half a cup of icing sugar,1 tbsp of cocoa powder,2-3 tbsp of milk till drizzly consistency

Beat the butter with the sugar till fluffy and add in the eggs

Add in the flour,cocoa podwer,baking powder,cinnamon and vanilla alternating with the yogurt
Add in the biscuits and mix
Bake at 175 C for 45-50 minutes
For the glaze mix the icing sugar with the cocoa and the milk and drizzle over the cold cake







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου