Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Κέικ Μωσαϊκό (Κέικ Γεμιστό με Μπισκότα Πτι-Μπερ) Cake Filled with Petit beurre Biscuits



Υλικά
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
1-2 κ.σ κακάο ή 125 γρ λιωμένη σοκολάτα
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γιαούρτι η 250 ml γάλα
1 πακέτο πτι μπερ σπασμένα 225 γρ

Για το γλάσο
Μισή κούπα Άχνη ζάχαρη,1 κ.σ κακάο 2-3 κ.σ γάλα μέχρι να γίνει ρευστό

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,το κακάο το μπέικινγκ και την βανίλια εναλλάξ με το γιαούρτι
Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα αναμιγνύουμε 
Ψήνουμε στους 160-170 C για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη και το κακάο με το γάλα και περιχύνουμε το κρύο κέικ



Ingredients

250 gr butter at room temperature

2 cups of granulated sugar
4 eggs
500 gr all purpose flour
1 pinch of salt
1-2 tbsp of cocoa or 125 ml melted chocolate
20 gr baking powder
1 tbsp vanilla extract
zest of 1 orange
400 greek yogurt or 250 ml milk
225 gr petit beurre biscuits broken

For the icing
Half a cup of icing sugar,1 tbsp of cocoa powder,2-3 tbsp of milk till drizzly consistency

Beat the butter with the sugar till fluffy and add in the eggs

Add in the flour,cocoa poςδer,baking powder and vanilla alternating with the yogurt
Add in the biscuits and mix
Bake at 160-170 C for 50-60 minutes,depends on your oven
For the glaze mix the icing sugar with the cocoa and the milk and drizzle over the cold cake









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου