Υλικά
500 γρ φασόλια γίγαντες Καστοριάς
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 καρότο κομμένα σε ροδέλες
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 ml ντοματοχυμό
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κόκκινο γλυκό πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες΄
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε νερό να φουσκώσουν
Την επόμενη μέρα πετάμε το νερό,βάζουμε καινούργιο να σκεπάσει τα φασόλια και προσθέτουμε,το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα καρότα,το ζωμό και το λάδι
Βράζουμε μια ώρα να μαλακώσουν
Σοτάρουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι και προσθέτουμε την σάλτσα και τα μπαχαρικά
Αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά
Βάζουμε τα φασόλια με το ζουμί τους σε ταψί,προσθέτουμε την σάλτσα,το μαϊντανό και από πάνω βάζουμε τις φέτες τις ντομάτας
Ψήνουμε στους 180 C για 40 λεπτά μέχρι να μείνουν με την σάλτσα
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί φέτα από πάνω
Ingredients
500 gr giant baked beans
1 medium red onion chopped
1 clove of garlic minced
2 carrots sliced
1 chicken cube
1/4 cup of olive oil
1 medium red onion chopped
250 ml tomato juice
salt,black pepper,oregano,sweet paprika
chopped parsley
fresh tomato slices
From the previous night soak your beans in water,cover them and let them sit for a night
The next day cover with new water and put in the onion,garlic,carrots,chicken cube and oil and boil for an hour to soften
In a sauce pan saute the second onion and add in the tomato juice and herbs and boil for 2-3 minutes
In a baking dish pour in the beans with their water,chopped parsley and put the tomato slices on the top
Bake for about 40 minutes at 180 C till their left with their sauce
Serve with crumbled feta cheese on the top
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου