500 γρ κιμά (μισό χοιρινό μισό βόειο) η μόνο χοιρινό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο η 2 μέτρια
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 αυγό
ψίχα από 4 φέτες ψωμί μουσκεμένη ή 1/4 φρυγανιά η βρώμη
4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 καρότα τριμμένα
Μια μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κ.γ ζάχαρη
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
500 γρ κριθαράκι
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
250 ντοματοχυμό
ντοματίνια
6 κούπες νερό
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ζουμερό μείγμα
Το μυστικό για να γίνουν αφράτα είναι να έχει υγρασία ο κιμάς,ειδικά αν τα κάνουμε στον φούρνο
Μπορούμε να φτιάξουμε τον κιμά και να τον βάλουμε μισή ώρα στο ψυγείο πριν τα πλάσουμε
Τα πλάθουμε και τα βάζουμε στη γάστρα,περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 C
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και καλύπτουμε με ζεστό νερό
Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί και να μείνει με λίγα υγρά
5 λεπτά προς το τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια
Βγάζουμε από τον φούρνο κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να πήξει
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι
Ingredients
500g minced meat (half beef and half pork)
1 large onion or 2 medium minced
1 clove garlic minced
1 egg
4 wet slices of bread or 1/4 cup of breadcrumbs or oats
2 carrots shredded
1 small tomato minced
4 tbsp parsley, finely chopped
oregano, salt, pepper
olive oil
1 chicken cube
500 gr orzo
salt,black pepper,parprika
250 ml tomato juice
small tomatoes
6 cups of water
Mix all the ingredients together till you have a soft and moist mixture
The secret to keep them moist is that the mixture should be moist,especially if you going to bake them in the oven
You can make the mixture and put in the fridge for half an hour before shaping them
Shape the meatballs and put them in the casserole dish,drizzle with olive oil and bake them for 20 minutes at 180 C
Add in the rest of the ingredients,cover with water and let it bake till its left with some juices
Near the end add in the small tomatoes
Take out of the oven,cover with the lid and lel it drink it's juices
Serve with sredded kefalotyri cheese
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου