Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Σπέσιαλ Παστίτσιο Special Pastichio


Υλικά

Μακαρόνια για παστίτσιο

2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 χούφτα κεφαλοτύρτι τριμμένο η φέτα
2 ασπράδια η 2 κουτάλες μπεσαμέλ

Για τον κιμά
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
500 γρ χοιρινός κιμάς 
1/4 κούπας κόκκινο κρασί
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους 
1 κ.σ κέτσαπ
2 μικρά καρότα τριμμένα
1 φύλλο δάφνης
μισός κύβος ζωμός κοτόπουλου
250 γρ ντοματοχυμό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι,ρίγανη,κανέλα

Για την Μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη)
100 γρ αλεύρι ή (6 κ.σ αλεύρι)
1000 ml γάλα ή 4 ποτήρια του νερού γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι,μαύρο πιπέρι,κανέλα ή μοσχοκάρυδο
1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
2 κρόκους χτυπημένους


Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
Προσθέτουμε τον κιμά τον σοτάρουμε να αλλάξει χρώμα και τον πατάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν οι σβόλοι,σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε την ντομάτα,το κέτσαπ,το καρότο,το μαύρο πιπέρι,το κόκκινο πιπέρι,την κανέλα και την ρίγανη 
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης τον ντοματοχύμο και το αλάτι και καλύπτουμε με ζωμό η με νερό
Αφήνουμε 1 ώρα να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μείνει με την σάλτσα του
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό 

Λιώνουμε καλά το βούτυρο να μην έχει σβόλους και προσθέτουμε το αλεύρι
Ανακατεύουμε με σύρμα να καβουρδιστεί 30 δεύτερα
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά,αφού ρουφήξει την πρώτη δόση προσθέτουμε την επόμενη
Χτυπάμε συνεχώς το μείγμα με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Ανακατεύουμε στα μακαρόνια,το βούτυρο,το τριμμένο κεφαλοτύρι ,τα ασπράδια ή 2 κουτάλες μπεσαμέλ
Τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί και στρώνουμε από πάνω τον κιμά
Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ
Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε

Ingredients
Spaghetti No2
2 tbsp of melted butter
shredded kefalotyri cheese or feta
2 egg whites or 2 spoons of bechamel


For the bolognese
1 medium onion chopped
1 whole clove of garlic
300 gr minced veal or pork or beef
1/4 cup red wine
1 big tomato diced
1 tbsp of ketchup
2 small carrots grated
1 bay leaf
half a chicken boulion cube
250 gr tomato juice
chopped parsley
salt, black pepper, red pipper,oregano,cinnamon

For the bechamel
100 g butter or margarine (6 moderate tbsp softened butter or margarine)
100 g flour (6 tbsp flour)
1000 ml milk or 4 glasses of  milk at room temperature
salt, black pepper,cinnamon or nutmeg
1 handful of grated yellow cheese
2 eggs yolks beaten

Saute the onion and the garlic
Add in the meat and saute it to change colour
Press it with a spoon so it won't have any lumps
Pour in the wine
Add in the diced tomato,ketcup,shredded carrots,black pepper,paprica,cinnamon and oregano
Add in the bayleaf,tomato juice,and salt
Season with salt and cover with water or stock
Let it simmer for over 1 hour till the meat softens and the sauce thickens
At the end add in the parsley

Melt the butter well so it won\t have any lumps and add the flour
Stir in the flour with a wire whisk and let it roast for 30 seconds
Add the milk gradually ,after the mixture sucks the first dose add the next
Beat the mixture constantly with the wire whish so it won't have any lumps
Remove from the heat and add in the cheese,the egg yolks,salt and pepper and nutmeg

Mix with the pasta,butter,kefalotyri cheese the egg whites and two spoonfulls of bechamel
Line them in greased pan,cover with the bolognose and and the pour over the bechamel on the top
Bake for 40-45 minutes at 180 C till golden
Let it cool a bit and serve









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου