Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Φανταστικά και Αφράτα Τυροκούλουρα με Γιαούρτι Cheese Stuffed Soft Sesame Rolls






Υλικά

25 γρ νωπή μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
220 ml χλιαρό γάλα
110 γρ αραβοσιτέλαιο η ελαιόλαδο
600-700 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 πρέζες αλάτι ή 1/4 κ.γ
220 γρ γιαούρτι
110 γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό για το άλειμμα

Ζαχαρόνερο για το άλειμμα 
1/2 κούπα χλιαρό νερό ανακατεμένο με 2 κ.σ ζάχαρη
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Για την γέμιση
Φέτα τριμμένη
Λίγες κ.σ γιαούρτι
Λίγη ρίγανη και μαύρο πιπέρι

Ανακατεύουμε μαζί τα υλικά για την γέμιση

Η γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού η μαρμελάδα

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό,προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και.το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι και το γιαούρτι
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε στην ζύμη το μαλακό βούτυρο
Αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
Χωρίζουμε σε μπαλάκια,ανοίγουμε το καθέ ένα σε φύλλο λίγων εκατοστών,βάζουμε λίγες κουταλιές γέμιση,το αλείφουμε στην άκρη με λίγο νερο,και το κλείνουμε σε ρολό πατώντας το από πάνω για να κλείσει
Αν θέλουμε τα αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να ξαναφουσκώσουν
Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι η αλείφουμε με κρόκο
Τα ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά να ροδίσουν
Διατηρούνται αφρός λόγω του γιαουρτιού



Ingredients

25 gr fresh yeast
1 tbsp of sugar
220 ml lukewarm milk
110 ml vegetable oil or olive oil
600-700 gr all purpose flour
3 pinches of salt or 1/4 tsp
220 gr greek yogurt
110 gr soften butter at room temperature

1 egg yolk beaten with some water for the brushing
Sugar water (1/2 cup of warm water mixed with 2 tbsp of sugar)
Sesame seeds for garnishing

For the filling
Crumbled Feta cheese
Some tbsp Greek yogurt
Oregano,Black Pepper

Mix the filling ingredients together

Or fill with jam or nutella

Mix the yeast in some warm water,with the sugar and some flour and leave it to foam up for 10 minutes
Add in the warm milk,the oil and the flour along with the yogurt
Knead to form a soft dough and at the end add in the soften butter
Leave it to rise for an hour
Divide into small balls,open each one in a small sheet,put some tbsp of the filling,brush the sides with some water and close in it in a roll by pinching it on the top
If you want let them rise for another 20 minutes
Brush them with  sugarwater and sesame seeds or with egg yolk
Bake them at 175 C for 25-30 minutes till golden
They stay moist and fluffy cause of the yogurt














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου