Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Νηστίσιμες Καριόκες Πεντανόστιμες Vegan Chocolate Delights



Υλικά

220 γρ φρυγανιά
50 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι

200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
ξύσμα από μισό πορτοκάλι και ο χυμός του
2 κ.σ κακάο
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια

300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Βράζουμε 2 λεπτά το σιρόπι,με την ζάχαρη το νερό,το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού,το κακάο,την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια
Προσθέτουμε την φρυγανιά με την άχνη ζάχαρη και τα καρύδια
Και πλάθουμε να γίνει ένα συμπαγές μείγμα,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και φρυγανιά
Πλάθουμε σε κορμό,τυλίγουμε με λαδόκολλα και βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο η στην κατάψυξη να παγώσει
Κόβουμε σε φέτες,κόβουμε κάθε φέτα στην μέση και βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε να κρυώσουν και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Διατηρούμε εκτός ψυγείου


Ingredienta

200 gr breadcrumbs
50 gr chopped walnuts
1 tbsp of powdered sugar

For the syrup
200 gr granulated sugar
200 gr water
zest of half an orange and juice 
2 tbsp of cocoa powder
1 tsp of cinnamon
1/4 tsp of clove powder
1 tsp of vanilla extract

300 gr of couverture chocolate

For the syrup boil for 2 minutes the the sugar,the water,orange juice and zest,cocoa powder,cinnamon,clove powder and vanilla 
Mix in the breadcrumbs,powdered sugar and walnuts to form a mixture
If needed add in extra breadcrumbs and orange juice
Form into a log,cover with parchment paper and chill for 20 minutes at the fridge or in the freezer
Cut into slices,cut them in half and deep them in melted chocolate
After they set,wrap each one with foil and store in room temperature







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου