Υλικά
100 γρ βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ άχνη ζάχαρη
1 αυγό ξεχωριστά κρόκος και ασπράδι
200-250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ γάλα
1 βανίλια
προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη
Προσθέτουμε τον κρόκο
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,την βανίλια και το γάλα
Πλάθουμε να γίνει μια τριφτή και μαλακιά ζύμη
Βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο
Χωρίζουμε το 1/4 της ζύμης σε 3 μπαλάκια και χρωματίζουμε το κάθε μπαλάκι (κόκκινο,κίτρινο,μπλε)
Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη
Πλάθουμε λωρίδες με την χρωματιστή ζύμη και τις βάζουμε πάνω στην άσπρη ζύμη,αφήνοντας κενά
Κόβουμε την κάθε λωρίδα και κλείνουμε μέσα την χρωματιστή ζύμη
Κόβουμε τις άκρες για να είναι σαν ξυλομπογιά
Αν θέλουμε αλείφουμε με ασπράδι για να πάρει το χρώμα του ξύλου
Ψήνουμε στους 175 για 10-12 λεπτά
Αφού κρυώσουν με ένα πριονωτό μαχαίρι ακονίζουμε τις άκρες για να φανούν οι χρωματιστές μύτες
Ingredients
100 gr butter soften at room temperature
100 gr powdered sugar
1 egg (yolk and egg white seperate)
200-250 all purpose flour
2 pinches of salt
2 tbsp of milk
1 tbsp of vanilla extract
optionally zest of 1 orange
Beat the butter till white and fluffy and add in the powdered sugar slowly
Add in the egg yolk
Knead in the flour,salt,vanilla and milk
Knead to make a crumbly and soft dough
Put in the fridge for 20 minutes
Divide the dough in 1/4,shape into 3 balls and colour them red,yellow and blue
Open the white dough
Shape the coloured dough into thin lines and put them over the white dough,by living gaps over each one
Cut each line and shape each one into a log
Cut off the edges
If you want brush each one with egg white
Bakeat 175C for10-12 minutes
After they cool,carve the edges with a sharp knife so the coloured pen will appear
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου