Υλικά
2 μικρά καρότα
3-4 baby πατάτες
1 χούφτα αρακάς
2 κολοκυθάκια
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη σοταρισμένη με το κρεμμύδι
1 μικρή ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπόρια
1 κ.σ κέτσαπ,1 κ.σ μουστάρδα
1 αυγό
φρυγανιά
αλάτι,μαύρο πιπέρι,πάπρικα γλυκιά,ρίγανη
μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένος
δυόσμος ξερός
ελαιόλαδο
Βράζουμε τα καρότα,με τις πατάτες και τον αρακά
Αφού βράσουν τα περνάμε από το μούλτι να γίνουν πουρές
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη,τα αλατίζουμε,τα αφήνουμε στον σουρωτήρι και τα πατάμε να φύγουν τα υγρά τους
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μαζί,στο τέλος προσθέτουμε φρυγανιά ίσα να πλάθεται το μείγμα
Βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε το κάθε μπιφτέκι και τα βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 175 C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Σερβίρουμε με ρύζι η φτιάχνουμε σάντουιτς
2 small carrots
3-4 baby potatoes
2 fists of peas
2 zucchinis shredded
1 medium red onion finely chopped and sauteed
1 clove of garlic minced and sauteed with the onion
1 small tomato diced and seeded
1 tbps of ketchup,1 tbps of mustard
1 egg
breadcrumbs
salt,black pepper,red sweet pepper,oregano
chopped parsley and chopped dill
dry spearmint
olive oil
Boil the carrots,with the potatoes and peas,and puree them with a blender
Shred the zucchinis,salt them and put them in a sieve
Press them to remove their juices
Put all the ingredients in a bowl and pour in as much breadcrumbs needed,so you can shape them
Put in the fridge for 15 minutes
Shape the putties with oiled hands and put them in a pan lined with parchment paper
Bake them at 175 C for about 25 minutes
Flip them,halfway through baking
Serve them with rice or make vegetable burgers and sandwiches
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου